1. Home
  2. Over ons

Over ons

Binnenvaartrederij

Bosman Shipping Group is een binnenvaartrederij. Met een ervaren team aan de wal en de vakmensen aan boord bieden wij onze klanten het meest milieuvriendelijke transport en de beste service. Met onze uitgebreide vloot zijn wij dé partner voor al het vervoer over water. Dankzij de gezondheid van de organisatie is er bij Bosman Shipping Group vaak ruimte voor nieuwe werknemers en zijn er meer dan genoeg kansen om door te groeien. Als erkend leerbedrijf weten wij hoe belangrijk het is om onze leerlingen klaar te stomen voor het echte werk bij Bosman Shipping Group. 

Container- en tankvaart

De gezondheid van de organisatie en doorgroei van personeel heeft geleid tot het samenvoegen van twee groepen binnen Bosman Shipping Group. Dit waren voorheen Bosman Container Shipping Group (BCSG) en Bosman Tanker Shipping Group (BTSG). BCSG bestaat uit 3 koppelverbanden, 3 containerschepen en 19 containerduwbakken. In totaal beschikken wij dus over 25 eenheden voor de containervaart. Naast deze containergroep is er na aankoop van de mts Vigo medio 2018 een tankergroep opgericht (BTSG). Deze groep bestaat uit 15 tankers met verschillende uitrusting en afmetingen. Al onze schepen worden gekenmerkt door rode kleuren.

De historie van Bosman Shipping Group

De familie Bosman was één van de pioniers op het gebied van het verschepen van containers per binnenvaartschip. Zij zijn al ruim 100 jaar actief in de binnenvaart en startten in 1980 met hun eerste eigen containerschip. Hun passie, werklust en werkethiek is het hart van de organisatie geworden. Dankzij deze factoren en de groei van het vervoeren van containers per binnenvaartschip is de vloot in de loop der jaren sterk gegroeid. De groei resulteerde in een samenwerking waarbij eind 2017 is besloten om onder één overkoepelende naam samen te werken en het succes voor te zetten, namelijk onder de naam BCS Group. De rederij zorgt voor een verbeterde samenwerking tussen de compagnons en schepen van BCS Group. Doordat de vloot is uitgebreid met tankschepen is de naam van de overkoepelende organisatie veranderd naar Bosman Shipping Group.

Bosman Shipping Group blijft groeien

Het begon allemaal bij de familie Bosman en 1 containerschip. Inmiddels telt Bosman Shipping Group 3 koppelverbanden, 3 containerschepen, 15 tankschepen, 19 containerduwbakken en zo’n 160 werknemers. En wij blijven groeien.

We gaan een positieve toekomst en samenwerkingen tegemoet waar grote kansen en goede perspectieven liggen voor de binnenvaart als milieuvriendelijk transport binnen een alsmaar groeiende markt.

Werken bij Bosman Shipping Group

Groeien en innoveren doen we samen. Wil jij het team komen versterken? Bekijk dan onze vacatures.

Geschiedenis

Julia aangekocht

Julia aangekocht

Vigo verkocht

Vigo verkocht

Firmo aangekocht

Firmo aangekocht

Savi aangekocht

Savi aangekocht

Avenir verkocht

Avenir verkocht

Kara aangekocht

Kara aangekocht

Lars verkocht

Lars verkocht

Laboma verkocht

Laboma verkocht

Sammie-B aangekocht

Sammie-B aangekocht

Anroma verkocht

Anroma verkocht

Procyon aangekocht

Avanti aangekocht

Petran verkocht

Petran verkocht

Procyon aangekocht

Procyon aangekocht

Primos aangekocht

Primos aangekocht

Laboma aangekocht

Laboma aangekocht

Februari 2021

Lars aangekocht

Januari 2021

Patricia aangekocht

Mei 2020

Sonora aangekocht

Februari 2020

Neckartal aangekocht

September 2019

Nauta aangekocht